Polderrood

Ierse Terriërs uit de polder

Op 15 juli zijn de puppy’s geboren.

2 reutjes en 4 teefjes 

Bent u geïnteresseerd, neem gerust contact met ons op. 

Op deze pagina houden wij u op de hoogte over de ontwikkelingen.

 

Alle hondjes hebben een baasje

 

 ____________________________________________________________________________

Week 2 en 3

 

Groeien, ontwormen en al een beetje stoeien.

 

De afgelopen 2 weken zijn de puppy’s weer flink gegroeid. Ze wegen nu rond de 1.6 kilo. Maal 6 is dit bijna 10 kg. En dat met een totaal geboorte gewicht van ongeveer 2 kg. Dus 8 kilo erbij in 3 weken. Gigantisch. Had Flynn twee en halve week geleden nog overgewicht, dat ligt er nu wel af. Dit ondanks het feit dat Flynn nu 2 kg vlees per dag eet op een totaal gewicht van 13 kg. Leuke vergelijking, iemand die 75kg weeg zou in dat geval ruim 11 kg vlees per dag eten. Wel een beetje erg cijfermatig allemaal, beetje een afwijking van mij.

Op precies 2 weken hebben de doggies hun eerst ontwormingskuurtje gekregen. Vinden ze niet fijn. Ondanks de mededeling van de dierenarts dat ze het helemaal niet vies vinden, kregen wij een andere indruk. Iertjes zijn nu eenmaal geen doorsnee honden, misschien ligt het daar aan. Ze waren een beetje misselijk erna, maar dat hoort erbij.

 

Wat nu zo ontzettend grappig is, de tv kan uit en het boek opzij, is dat op het moment dat ze wakker worden ze zich uitrekken en geeuwen. Vervolgens lopen ze een stukje. Dan even plassen. Erna stem oefenen, beetje grommen naar niks en een blafje proberen. Daarna vinden de eerste stoeipartijtjes plaats. Dat is heel leuk om te zien op die wankele beentjes. Even met het hoofdje schudden betekent omvallen.Dit is waarom wij het zo leuk vinden om een nestje te hebben.   

 Wanneer dit achter de rug is begint er een grote jankpartij om eten. Dat wordt aanvankelijk nog genegeerd door Flynn. Op het moment dat Flynn de box inspringt wordt direct de aanval ingezet. Zes kleine monstertjes met venijnige tandjes stuiven op hun doel af en beginnen aan de drinkmaalrtijd.

Eind van deze week krijgen ze voor het eerst brinta pap met geitenmelk. Geitenmelk goed voor de botjes en vrij van lactose.

 

____________________________________________________________________________

Week 1

 

 Week 1 is probleemloos verlopen. Flynn is niet ziek geweest van haar nageboortemaaltijd, zoals de vorige keer. Eet nu ook 2x zoveel als normaal het geval is. Dat is ook wel nodig want de kleintjes lurken wat af. Dat is terug te zien in hun gewicht. Ze zijn in 1 week tijd nagenoeg verdubbeld in gewicht. Vandaag, dag 11, zitten er al 2 tegen de 800 gram aan met een geboortegewicht van iets minder dan 300 gram. Deze week gaan ook de oogjes en oortjes open en wordt de wereld alweer groter voor hen. Afgelopen dagen hebben wij ze ook even op schoot in de tuin genomen met dit mooie weer, even buitenlucht snuiven. En ons opsnuiven natuurlijk. Net als bij het eerste nestje nemen wij de kleintjes zo’n vijf tot tien minuten bij ons. In het begin zijn ze dan heel druk totdat ze weer lekker verder slapen. Op die manier associëren zij mensen met iets prettigs en vertrouwds. Zo worden het knuffelberen. Flynn komt dan inspecteren, vol vertrouwen laat ze haar pup aan ons over.

Mooi is dat.

 

 Foto’s plaatsen via Joomla (websiteprogramma) is een drama. Voor foto’s zie facebook. 

 ____________________________________________________________________________

Feest

 

Niet alleen voor ons maar ook voor een aantal toekomstige baasjes, waarvan sommigen al 1 jaar op de wachtlijst staan. Afgelopen vrijdag 15 juli was het zo ver.

 

De temperatuur van Flynn was de dag ervoor gezakt, dus een verrassing was het niet echt. Maar wel heel erg leuk. De bevalling verliep vlotjes in twee etappes. Om 15.40 uur werd het eerste reutje geboren, 10 minuten later reutje nummer 2 en weer 10 minuten later de eerste dame. Daarna een half uurtje wachten op de 2e dame. Toen 70 minuten niets en binnen no time waren er nog 2 dames present. Stevige hondjes van tussen de 250 en 315 gram. En gelijk lurken. Daar zijn ze zo’n beetje niet meer mee gestopt want ze groeien als een speer. Niks terugval in gewicht na de eerste dag, direct 10% er bovenop. Nu na vijf dagen zijn er al 2 hondjes zwaarder dan 500 gram en de rest zit er tegenaan.

 

Het wordt weer feest de komende weken, we gaan er veel plezier aan beleven.

 

Trouwens de namen zijn bekend. Weer geen namen alsof ze van een andere planeet komen, maar gewoon lekker basic zoals je vanuit een polder mag verwachten.

 

Op volgorde van geboorte:

 

De heren: Bram en Boris

De dames: Baukje, Bella, Beppie en Babs

 

Beppie is vernoemd naar de eigenaresse van Flynn’s moeder Maeve van ’t Laagveld,

 

Mw L. Hasper-‘t Jong. Ze komt zeker op kraamvisite, is altijd erg enthousiast.

 

 x

 

_____________________________________________________________________________

 

Enkele dagen voor de bevalling

Alles is in huis. Om maar eens wat te noemen; de werpkist met vetdekens en onderleggers, de warmtelamp, kraamset, puppymelk, zuigflesje/sonde, dettol,weegschaal, gewichtstabellen, geboorte aantekenkaarten en de dierenarts is geïnformeerd voor het geval dat.  

Kortom wij zijn er klaar voor en Flynn is er klaar mee met dat warme weer. Drie keer per dag nemen wij nu de temperatuur op. Wanneer deze zakt richting 36 graden Celsius worden de puppy's binnen 48 uur geboren. De melkklieren zijn al behoorlijk opgezet. Flynn is wat minder actief de laatste dagen, weet het allemaal niet meer zo. 

 

Eens kijken of het hier beter ligt met m'n dikke buik

ZwangereFlynntafel.jpg - 2.86 MB

 

Of toch maar hier

 

ZwangereFlynnbank.jpg - 2.78 MB  

 

Flynn is even niet meer zo racy 

ZwangereFlynn1.jpg - 2.81 MB