Polderrood

Ierse Terriërs uit de polder

 

 

Geweldige Pa en Ma 


Zowel Flynn als Excalibur zijn gezonde, lieve en mooie Ierse Terriërs. Voor 100% onverwant aan elkaar. Beide honden zijn kerngezond en hebben een geweldig en lief karakter. In onze ogen de basis voor jarenlang plezier. Daarnaast zijn het ook nog eens mooie honden met een racy uitstraling.

Excalibur is getest op blaasstenen. Een probleem dat bij reuen kan optreden. In Nederland maakt men zich hier niet zo druk om. In Duitsland wordt dringend geadviseerd de reu hierop te testen voordat men er mee gaat fokken.De positieve uitslag voor Excalibur, is een van de redenen waarom wij gekozen hebben voor deze lieve en mooie Duitse reu.

Carrière Flynn in de ring 

Deze is dus zeer bescheiden. Eigenlijk waren wij helemaal niet van plan om op dit gebied iets te ondernemen, maar als je een nestje wilt dan moet volgens de richtlijnen van het NITC je hond minimaal 2x een ‘Zeer Goed’ gescoord hebben op een show die aan alle eisen voldoet. Vol goede moed gingen we naar het eerste optreden van Flynn in de ring. Eerst netjes een paar rondjes lopen, vervolgens getoond worden aan de keurmeester, daarna nog diagonaal op en neer in looppas. Nou dat kwam Flynn niet bekend voor. Flynn was wel driftig op zoek naar andere hondjes om te spelen, ging telkens zitten wanneer ze moest blijven staan en maakte hoge sprongen wanneer looppas was gewenst. Bij alle aanwijzingen keek Flynn van; is er iets? Doe ik iets niet goed? Lachen geblazen na de niet begrijpende blik van Flynn. We zijn vooraf op trimles gegaan bij Lida Bouwman in Swifterbant. Trimmen is erg leuk, ze moet er wel een beetje knap uitzien.Flynn kwam bij deze eerste show met Ierse keurmeester toch al met ‘Zeer Goed’ voor de dag. De eerste keer in de ring en ZG was binnen, een aantal weken later bij een andere show de tweede zonder problemen. Uitmuntend zit er niet in met dat ringgedrag en kampioen kun je dan helemaal wel vergeten. Wij hebben dan ook geen ambitie op dat gebied. Flynn is gewoon een mooie hond, een rauwdouwer uit de polder en geen balletdanseres. Wij hebben dus ook geen showfoto’s en dergelijke.

 

Levenslustige Flynn gaat ook graag naar het strand. 

image.jpeg - 128 kb

 

Carrière Excalibur in de ring 

Dat is dus een ander verhaal dan Flynn zonder ring ervaring. Andrea en Reinhardt hebben veel tijd gestoken in de carrière van Excalibur met geweldige resultaten. Duits kampioen VDH, Duits kampioen KFT, Nederlands kampioen, kampioen Denemarken en internationaal kampioen FCI. Daarnaast vele oorkondes met bijbehorende bekers. Dit toont aan, voor diegeen die daar interesse en zin in heeft, dat met deze energieke honden, met dit ras geweldige resultaten te behalen zijn. Het is een hobby waar Andrea en Reinhardt veel plezier aan hebben beleefd.

 

In 2018 is Excalibur met pensioen gegaan. Zijn zoon Yukon heeft de taak van Pa over genomen. Yukon is ruim 2 jaar, hebben we helaas geen goede foto van. Maar hij lijkt er op z'n Pa, super lief en attent met veel zelfvertrouwen.  

 

 

NITC

Zowel Flynn als Yukon voldoen aan de eisen die zijn vastgelegd in het fokreglement van de Nederlandse Ierse Terriër Club. Dit fokreglement is weer goedgekeurd door de Raad van Beheer op Kynologisch gebied. Daar komt bovenop dat Excalibur een Cystinurie test heeft doorstaan. Tevens zijn zij getest op Corny feet. Beide zijn gen vrij.

Website1aFlynn.JPG - 2.56 MB